ההתמודדות עם הפחד מאלימות יכולה להיות מאתגרת, במיוחד בתקופות של מתח וקונפליקט מוגבר. הנה כמה הצעות שיעזרו להתמודד עם הפחד והחרדה הקשורים לגל האלימות בישראל:
הגבילו את החשיפה לחדשות ולמדיה החברתית: למרות שחשוב להישאר מעודכן, חשיפה מתמדת לעדכוני חדשות ודיונים במדיה החברתית על האלימות יכולה להגביר חרדה. הציבו לעצמכם גבולות והגבילו את החשיפה שלכם לתוכן מעיק. בחר זמנים ספציפיים לבדיקת עדכונים, והתמקד במקורות מידע מכובדים.
הירשמו לקורס אגרוף תאילנדי >>>
חפשו מידע אמין: כאשר אתם מחפשים מידע, הסתמכו על מקורות חדשותיים אמינים המספקים דיווח מאוזן ומדויק. מידע שגוי יכול להחמיר פחד וחרדה, ולכן אימות העובדות יכול לעזור להקל על חלק מאי הוודאות.
חפשו מקום תמיכה: התחברו עם חברים, משפחה או קבוצות תמיכה כדי לשתף את החששות והרגשות שלכם. דיבור על הפחדים והדאגות יכול לספק תחושת הקלה ולעזור לעבד את הרגשות שלכם. חשוב שתהיה לכם רשת תומכת שמבינה ומזדהה עם החששות שלך.
נשיאת התקן בטיחות אישי: נשיאת התקן בטיחות אישי, כגון משרוקית, גז פלפל (כאשר חוקי), או אזעקה אישית, יכולה לספק שכבת ביטחון נוספת ולהעניק לך תחושת ביטחון. הכירו את אופן השימוש במכשירים אלו בצורה נכונה ואחראית. כדאי לבחור שיעור הגנה עצמית לנשים או גברים. בחרו קרב מגע. קרב מגע הוא הדרך הטובה ביותר להגנה עצמית בישראל.
כדאי ללכת למקומות הומים עם אנשים בהם אתם בוטחים: בכל עת שאפשר, ללכת עם חבר, עמית או בן משפחה. אם מישהו איתך יכול לשפר את הבטיחות שלך ולהרתיע איומים פוטנציאליים. אם אתה או את נמצאים באזור שבו אתם מרגישים לא בטוחים במיוחד – שקלו להשתמש במערכת תמיכה של קבוצות הגנה עצמית באזור בו אתם גרים.